AA'nın haberine göre; Bakan Yardımcısı Meşe, Sağlık Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü arasında "Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonların Önlenmesi" amacıyla yapılacak çalışmalara ilişkin Bakanlıkta düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini belirterek, "Sağlık kurumlarında sıfır enfeksiyon hedefi koyduk. Bu bağlamda yaptığımız çalışmaların daha da hız kazanması için yeni eylem planları oluşturduk" dedi.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Meşe, yaptığı konuşmada, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların, sağlık kurumuna başvuru öncesinde hastada var olmayan ancak uygulanan bir sağlık hizmeti sonrası ortaya çıkan enfeksiyonlar olduğunu söyledi.

İnvaziv işlemlerin artması, geniş kapsamlı cerrahi tedavilerin uygulanması ve immünsüpresif ilaç uygulamaları gibi tıp uygulamalarındaki gelişmelerin sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların oluşum riskini artırdığına işaret eden Meşe, mevcut antibiyotiklerin bazı mikroorganizmaların meydana getirdiği enfeksiyonların tedavisinde yetersiz kalabilmesinin sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önemini daha da arttırdığını vurguladı.

Sağlık kurumunun sunduğu hizmetin kalitesinin değerlendirilmesinde önemli göstergelerden birinin sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyon oranları olduğunu vurgulayan Meşe, enfeksiyonları sıfıra indirerek sağlık kurumlarında sunulan hizmetlerin kalitesini de artırmayı planladıklarını kaydetti.