Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları

Balık içerisinde bulunan Omega 3 yağı sayesinde oldukça faydalı. Uzmanlar haftada en az 2 gün balık tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ancak balığın bu faydalarından yararlanabilmek için aşağıdaki durumlara dikkat etmek gerekiyor.

-Rokanın içerisinde yüksek miktarda demir bulunur. Roka Balıkla birlikte yendiğinde ise kalsiyumun emilimini azaltır. Kalsiyum emiliminin azalması da halk arasında 'kemik erimesi' diye bilinen osteoporoz hastalığına yakalanmanızı sağlar. Osteoporoz hastalığına yakalanmak istemiyorsanız Balık yanında roka yememeniz gerekiyor. Özellikle kılçığı ile birlikte tüketilebilen küçük balıkların yanında kesinlikle roka yenilmemesi gerekiyor.

-Balığınızı yemeden önce mutlaka üzerine limon sıkın. Limonun içerisinde bulunan C Vitamini ve antioksidanlar sayesinde, balığın içeriğinde bulunan Omega 3'ün vücutta daha fazla kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca balığa sıkılan birkaç damla limon, balığın zehirleyici etkisi mevcutsa, bu etkiyi azaltarak vücuda zarar vermesinin önüne geçiyor.

-Balık ve yoğurt ile ilgili en çok duyduğumuz söylemlerden biri 'Balıkla yoğurt yenmez' söylemidir. Ancak bu kısmen doğru olsa da, tam olarak doğru değildir. Çünkü bayat balığın yanında yoğurt yenmez ancak taze balığın yanında, öncesinde ya da sonrasında balık yemenin her hangi bir zararı yoktur.

-Balığı fazla pişirmeyin. Çünkü balığı fazla pişirdiğinizde içerisinde bulunan proteini öldürmüş oluyorsunuz. O sebepten dolayı balığı ızgara veya fırında pişirin. Pişirirken de fazla pişirmemeye dikkat edin. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilen balığın proteininden de faydalanmış olursunuz.