CHP'den istifasını veren Mustafa Sarıgül, bir televizyon programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Sarıgül açıklamalarında, iktidar tarafından 25 senelik zaman dilimi süresince belediyelerin yönetildiğini belirterek, iktidarın belediye adaylarını minimum 2 ay önceden açıklaması gerektiğini kaydetti.

Milletvekilliği ve belediye başkanlığının başka şeyler olduğundan bahseden Sarıgül, ana muhalefetin başkan adaylarını geç açıklamasından kaynaklanan sıkıntılar olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na herhangi bir kırgınlığı bulunmadığının altını çizen Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun iyi niyetli olduğunu bildiğinden bahsederek, çevresinde yanlış yönlendiren ve eksik bilgi veren kadro bulunduğunu ifade etti.

Duygu Yüklü Telefonlar Aldı

48 aylık bir süreçte çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sarıgül, belediye başkanlığı göz önüne alındığında siyasi yaşamda boşluk verilirse bu durumun olumsuz yansıyacağını, kır gezileri, cenazeler ve piknikler gibi herhangi bir olayı kaçırmadığını aktardı. Sarıgül, sabah 6'dan gece 11'lere kadar yurttaşları ile beraber olduğunu bildirerek, kendisini kimsenin aramadığını fakat Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden duygu yüklü telefonlar aldığını dile getirdi.

Öte yandan Sarıgül, Şişli'de yüzde 50'den fazla seçmenin kanaatinin kendi lehine olduğunu belirterek, seçimi kazanacaklarını vurguladı.