Suat karakteri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde, Karadeniz'den gelen bir tetikçi ve dizideki bir diğer karakter Nihat'ın yeğenidir. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki Suat karakteri dizideki diğer karakterlerden Hızır'ın yanında otelde korumalığını yapmaktadır.

Şendoğan Öksüz'ün oynadığı, Suat karakterini ek çok hatırlayacağımız sahne Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki sevilen bir diğer karakter olan Hayriye Ana'nın ona Bahar'ı öldürme görevi vermesidir.

Her ne kadar öldürme görevi verilse de Suat, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin sevilen diğer bir karakteri olan Hızır'ın varlığında bunu yapamayacağını söylemektedir.

Şendoğan Öksüz 1971 Rize doğumlu, İstanbul Marmara Üniversitesi'nde mezun olmuştur. Şendoğan Öksüz ilk oyunculuk hayatına 1999 yılında rol aldığı Yılan Hikayesi dizisi ile adım attı.

Şendoğan Öksüz Yılan Hikayesi dizisinde gösterdiği üstün başarıların ardından Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Yeditepe İstanbul, Bin bir Gece, Efsane, Yarım Elma, Hayat Bilgisi, Vazgeç Gönlüm, Kurtlar Vadisi, Arka Sokaklar, İnadına Aşk, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kavak Yelleri, Şüphe gibi bir çok dizi ve sinemada rol almıştır.

Şendoğan Öksüz'ün eşi Şükufe Kevser Arpaçay Öksüz'dür. Bu evlilikten de iki kızı bulunmaktadır.