Fransa'da ortalığı kasıp kavuran sarı yelekliler eylemi bütün dünyanın gündemine oturdu. Zamları protesto etmek için sokağa çıkan ve şiddet olaylarına dönen protesto gösterilerinde yaklaşık beş bin gösterici gözaltına alındı. Paris'te yoğunlaşan şiddet gösterileri bu kez Hollanda'ya sıçradı.

Haber ajanslarına yansıyan haberlere göre Hollanda'da kırmızı yelekliler sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

PROTESTOLAR HOLLANDAYA SIÇRADI

Sosyal medya'da kendilerini kırmızı yelekliler olarak tanıtan bir grup, Hollanda kamuoyuna yönelik yaptıkları çağrılarda, pazar günü halkı sokağa çıkıp hükümeti protesto etmelerini istiyor. Kırmızı yeleklilerin yaptıkları açıklamada, Fransa'da başlayan sarı yeleklilerin eylemlerinin Holanda'da aşırı sağcılar tarafından ele geçirildiği , bu sebeple kırmıızı yelekli hareketi başlatıldığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA'DAN ÇAĞRI YAPTILAR

Sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamada, Hollanda başbakanı Mark Rutte'nin yıllardır süren kötü yönetiminin artık sona ermesi ve yerine sosyal bir Hollanda'nın inşa edilmesi yönünde açıklalarda bulunuldu.

Hollanda'da iki haftadır, genellikle ülkedeki aşırı sağcı grupların çağrısı üzerine toplanan sarı yelekliler, Birleşmiş Milletler göçmen paktı, emeklilik yaşı, sağlık ve eğitimdeki pahalılık ve göçmen sorunu gibi bkonularda hükümetin politikalarını protesto ediyor.