Yüz bin kadından 2'sinde gözlemlnen ciddi bir rahatsızlık olan Crohn hastalığının pençesine düşen Meltem Özgüç Eyolcu, ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

İki ay önce İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde eşi ve bir çocuğu ile yaşayan Meltem Özgüç Eyolcu, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Crohn hastalığı olarak isimlendirilen kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığına yakalandığı öğrenilen Meltem Eyolcu, iki ay zarfında çeşitli hastanelerde tedavi görse de bu süreç içinde 70 kilodan 45 kiloya dek düştü.

Hastalığı nedeniyle konuşma güçlüğü çeken ve yürüyemez hale gelen Eyolcu, ağızdan bağırsaklara kadar sindirim sisteminin herhangi bir bölümünde ya da aynı anda birkaç farklı bölümünde aralıklı iltihaplar ile kendini gösteren bu hastalığa bağlı olarak kalp krizi geçiren Eyolcu tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Genç kadının ölümü ailesi ve yakınları arasında büyük üzüntü yaratırken, sevenleri ilk defa böyle bir hastalık duyduklarını söyledi. Eyolcu, cumartesi günü kılınan cenaze namazı sonrası Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Peki ama Crohn hastalığı nedir?

Sindirim kanalını tutan Crohn hastalığı, çoğunlukla ülseratif kolit ile karıştırılsa da ülseratif kolit hastalığı sadece kalın bağırsakta görülürken, Crohn ağızdan anüse kadar her bölgede oluşabilir.