Fazla yemek yediğimizde imdadımıza yetişen, ya da midemizi rahatlatmak için hemen yardımımıza koşan maden suyu ile sodanın aynı şey olduğunu düşünürüz. Ama aslında gerçek öyle değil. Soda ve Maden suyu arasında büyük farklar var.

Venüs'ün Konumu Aşk Hayatını Nasıl Etkiler? Venüs'ün Konumu Aşk Hayatını Nasıl Etkiler?

Mesela maden suyu yeraltı sularından elde edilmiş, içinde çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz barındıran sulara verilen isimdir. Bu mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği andan itibaren mineraller içermeleridir.

Soda ise Maden suyunun aksine doğal bir kaynak değildir. Soda, içilebilir herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklemekle oluşur. Yani yapay bir içecektir.

Sodanın içinde sadece su, karbondioksit ve bikarbonat bulunurken, maden suyunun içerisinde Bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundurur ve bunlar sonradan eklenen malzemeler değildir. Maden suları içerisinde doğal olarak bunları barındırır.

Mideyi rahatlatmak dışında, insan vücuduna hiç bir katkısı olmayan soda yerine maden suyu içmek çok daha yararlıdır.

Maden suyunun mideyi rahatlatma dışında da yararları vardır. Bunlar; içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde hem mide bağırsak sisteminde rahatlatıcı etkisi vardır, hem de böbrek fonksiyonlarını dengeler.

Maden suyu, yaz aylarında spor yaptıktan sonra kaybedilen tuz ve minerallerin geri alınmasını sağlar.

İşte bu sebeplerden dolayı, yapay bir içecek olan sodayı içmek yerine, doğal yollarla elde edilmiş olan doğal maden suyunu tercih etmeniz, sağlığınız açısından çok daha iyi olacaktır.