Otonom Araç Teknolojileri ve Güvenli Sürüş Otonom Araç Teknolojileri ve Güvenli Sürüş

Bu bağımlılık, kişinin günlük hayatını fazlasıyla etkiler. Bir hastalık olarak sosyal medya bağımlılığı için resmi tıbbi bir tanım olmamasına rağmen, sosyal medyanın fazla derecede kullanımı ve negatif etkili alışkanlığı tıp tarafından da incelenmektedir.

Sosyal medya bağımlılığı nedir? açıklanırsa basitçe, insan hayatında psikolojik ve sosyal yönden olumsuz etkilere ve sosyal medyada aşırı vakit harcanmasına neden olan zorlayıcı bir davranış demektir. Örnek olarak, Facebook'taki güncellemeleri sürekli kontrol eden veya başkalarının profillerinde saatlerce dolaşan kişiler verilebilir. Bununla birlikte, birisinin bir sosyal medya bağımlısı olup olmadığını anlamak zordur.

Sosyal Medya Bağımlılığının Etkileri Nelerdir?

Birinin sosyal medya bağımlısı olup olmadığını belirlemek için doğrudan bir yöntem yoktur. Ancak pek çok uzman depresyon, anksiyete, psikolojik bozukluklar gibi benzer belirtileri gözlemlemiş ve bunların sosyal medya bağımlılığının kanıtı olduğuna kanaat getirmiştir. Bir kişinin sosyal medya bağımlısı olup olmadığını gösteren birçok belirti ve davranış bulunmaktadır.

Bazı belirtiler net ve belirli bir noktaya gelmişken bazılarını tanımlamak daha zordur ve ortaya çıkarmak için çaba gerektirmektedir. Sosyal medya bağımlısı olup olmadığınızı öğrenmek isterseniz nasıl yaşadığınıza ve zamanınızı nasıl harcadığınıza bakabilirsiniz.

Sosyal Medya Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır?

Sosyal medya bağımlılığı alışkanlık bozukluğu olarak kabul edilebilir ve her geçen gün yaptıklarınızdan belirtiler tespit edilebilir. Sabah ilk yaptığınız iş sosyal medya ağlarına bakmak ise, kayda değer anlamı olmayan videoları izliyor ve başkalarının profillerinde geziniyorsanız, gittiğiniz her yerde check in yani bildirim yapıyorsanız, arkadaşlarınız ya da akrabalarınızla iletişimde yalnızca sosyal medya kullanıyorsanız, sürekli beğeni ve paylaşımları takip ediyorsanız ve her aktivitenizi fotoğraflayıp yayınlıyorsanız sosyal medya bağımlısı olma ihtimaliniz yüksektir.