Türk boksunun parlayan yıldızı Buse Naz Çakıroğlu, 2025 Dünya Boks Şampiyonası’nda bir kez daha kürsüye çıktı. İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenen şampiyonada kadınlar 51 kilo finalinde Kazakistanlı Alua Balkibekova ile karşılaşan milli sporcumuz, rakibine 5-0 mağlup olarak turnuvayı gümüş madalya ile tamamladı.
Buse Naz, yarı finalde Özbekistanlı rakibi Feruza Kazakova’yı 4-1 yenerek adını finale yazdırmıştı. Kariyerinin 10. büyük finaline çıkan milli boksör, bu sonuçla birlikte 2. dünya gümüş madalyasını kazanarak Türk spor tarihine bir başarı daha ekledi.
Kariyerinde şimdiye kadar 1 altın, 2 gümüş Dünya Şampiyonası madalyası, 2 olimpiyat finali ve 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan Çakıroğlu, ringdeki mücadeleci ruhu ve azmiyle sporseverlerin gönlünde bir kez daha taht kurdu.
Altın madalya bu kez kaçsa da, milli sporcumuzun gösterdiği performans Türkiye’yi gururlandırdı.