Uzmanlar cildimiz için zararlı içecekler ve banyonun belli miktarda yapılması gerektiğini savunuyor. Günde 8 bardak su tüketilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, ışıldayan ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin bu kurara uyması gerektiği üzerinde duruyor.

Suyun vücudumuzu dış etkenlerden koruduğunu, menopoz sürecinde rahatlamayı sağladığını ve hem de cilt kuruluğunu ve kaşıntıyı giderdiğini savunan uzmanlar, ayrıca su vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor. Bazen suyun yerine tercih edilen meyve suları gibi glisemik indeksi yüksek içecekler ise aksine toksinlerin artırıyor ve akne gelişmesini tetikleyebileceğini paylaşıyor.

Dolayısıyla aknesi olan ya da bu konuda tedavi gören kişilerin de bol su tüketmesi önem taşıyor. Bununla birlikte cildin inflamasyonu ile giden kronik kaşıntılı bir hastalık olan egzamaya bağlı cilt kuruluğunu önlemede de su önemli bir yardımcı oluyor.

Yapılan araştırmalarda her gün yüksek dozda kafeinli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinin kollajen sentezini olumsuz bir şekilde etkilediğini gösteriyor. Dolayısıyla aşırı kafein tüketiminin yara iyileşmesi ve yaşlanma süreçlerine olumsuz etkilerine karşı uyarıyor.

Cilt kuruluğunu önlemek ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için gün içinde 8 bardak su içmenin yanında bol miktarda meyve ve sebze tüketiminin son derece önem taşıdığının üzerinde duruyor.