Uzmanlar ders sırasında yaşanan dikkat dağınıklığının ve uyku gelişinin altında okulun sevilmemesinden çok susuzluğun yatıyor olabileceğini kaydediyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala hem öğrencilere hem de velilere dikkat edilmesi gereken noktalarda bilgi veren uzmanlar, beslenme çantasının hazırlanması konusunda titiz davranılması gerektiğini vurguluyor.

Yaz tatilinin ardından öğrencilerin ilk haftada uyumda zorlanabileceğini işaret eden uzmanlar, velilerin 18 Eylül öncesinde alışveriş, servis gibi sıkıntıları halletmeye çalışırken öte yandan da çocuklarının sağlıklı beslenebilmesi adına program hazırlamaya çalıştığını hatırlatıyor.

Okulda yeterince su içmeyen çocukların dersleri dinlemekte güçlük çekeceğini, bilişsel ve fiziksel fonksiyonlarda yavaşlama içinde olacaklarını vurgulayan uzmanlar, dikkat dağınıklığı için sıvı tüketimi konusunda ebeveynlerin örnek olması gerektiğini dile getiriyor.

Ağız kuruluğu, uyku, terleme ve idrarda azalmanın da susuzluk belirtileri içinde olduğunu hatırlatan uzmanlar, çocukların su ihtiyacının yetişkinlere oranla daha fazla olduğunu ve susuzluktan daha çabuk etkilendiklerini paylaşıyor.

Bu nedenle beslenme çantasına büyük bir şişe su konulmasını tavsiye eden uzmanlar, yüksek aktiviteye sahip, terleyen ve egzersiz yapan çocukların tüketeceği miktarlarında aslında belli olduğunu belirtiyor. Özellikle 4 – 6 yaş arasında 900 – 1200 ml yani 4-6 su bardağı su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, 7 – 8 yaş aralığında 1 – 1,4 litre yani 5-7 su bardağı suyun mutlaka tüketilmesini öneriyor.