Süt içmekten bıkan çocukların bu tavrının ebeveynleri endişeye soktuğunu belirten uzmanlar, bu durumda ebeveynlere sütlü tatlılara yönelmelerini öneriyor.

Bir porsiyonluk sütlü tatlının çocukların günlük süt ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayacağını paylaşan uzmanlar, içerisinde protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminlerini barındıran süt tatlıları ara öğün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Bebeklikten itibaren tüketilen sütün çocuklar için bazı dönemler sıkıntı yaratabileceğini, süt içmeyi reddedebileceklerini göz ardı etmemelisiniz. Uzmanlar bu konuda atılacak adımların en önemlisinin ara öğünlere yerleştirilecek sütlü tatlılardan geçtiğini işaret ediyor. Bunun yanı sıra yine ara öğün ve öğünlerde yer alacak peynir, ayran, yoğurt gibi besinleri de mutlaka çocuğunuzun beslenme programına uyarlamalısınız.

Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma Sağlıklı Yaşam, Su Detoksu ve Toksik Maddelerden Arınma

Protein, kalsiyum, A, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan süt tatlılarının bir porsiyonu (200gram) 1-3 yaş arası bebeklerde günlük süt ihtiyacının yüzde 15'ini, çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda yüzde 20'sini, yetişkinlerde ise yüzde 25'ini karşılıyor.

Süt proteinlerinin biyolojik değerleri, bitkisel proteinlere göre daha yüksektir. İnsan metabolizması diğer proteinlere nazaran süt proteinlerinden daha iyi faydalanabilir. Süt proteinleri 1-3 yaş arası bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve gelişmeyi sağlarken, 200 gramlık bir porsiyon sütlü tatlı çocuklarda günlük süt ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar.