Tatilde Dikkat Edilmesi Gereken Yiyecekler

Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci

Tatil yapmak deyince tabii ki herkesin aklına ilk olarak beş yıldızlı bir otelde sonsuz gibi hazırlanan büfelerde, günün belirli saatlerinde sınırsız yenen yemekler gelir. Bazen içlerinde tamamen ne olduğu bilinmeyen bu yiyecekler tatil yapan insanlara çok lezzetli gelir.

Çeşit çeşit mezeler, türlü türlü ana yemekler, sayılamayacak salata türleri insanın iştahını kabartacak görünümdedirler. Ancak bu yemeklerin güzel olduğu gibi çok da fazla sakıncası bulunmaktadır. Özellikle kolay bozulan türde yiyecekler vardır ki yemek yerken onlara dikkat edilmelidir.

Sıcakta Çabuk Bozulan Yiyecekler

Bu tip yiyecekler sıcağa dayanıklı olmadığı için en kolay bozulan yiyeceklerin başında gelmektedir. Örneğin; mayonez, tavuk, sucuk, salam, sosis, et, krema, peynir, süt yoğurt gibi yiyeceklerin tüketim süreleri çok kısadır. Eğer ki bu malzemelerden hazırlanan yemek veya meze varsa mutlaka bayat ve bozuk olup olmadığına dikkat edilmeli ondan sonra yenilmelidir.

İyi Yıkanması Gereken Yiyecekler

Bu kategorinin en başında marul, roka, maydanoz, dereotu, nane gibi yeşil sebzeler gelmektedir. Özellikle salata malzemelerinin bol suda özenle temizlenip ayıklanması gerekmektedir. Meyve kısmına gelince, meyve kabuklu da olsa mutlaka ama mutlaka yıkanmalı ve çürükleri ayrılmalıdır. Çünkü üzerine toz yapışmış, böcek gezinmiş ve mikrop bırakmış olabilir.

Tüm bunlara bakıldığında sonuç olarak tatilin güzel geçmesi isteniyorsa yenilene içilene özen gösterilmelidir. Aşırıya kaçmadan ufak porsiyonlar halinde tabaklar yemek alınmalı, para verildi diye fazlasından kaçınılmalıdır.

Ufak tefek ayrıntılar gibi görünse de insan sağlığına çok ciddi zarar verebilmektedir.