ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda varılan anlaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüştüğünü açıkladı. Trump, "Küçük çaplı keskin nişancı ve havan atışları bertaraf edildi" dedi. Ayrıca Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından alıntı yaparak "Terörizmi yenelim" yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşmenin ardından ABD Başkanı Trump'ın Twiiter'dan verdiği mesajı yanıtlamıştı. Trump'ın "Türkiye'den harika haberler var. Teşekkürler Cumhurbaşkanı Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtulacak" şeklindeki açıklamasını yanıtlayan Erdoğan, mesajında şu ifadelereyer vermişti: "Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı olan terörizmi yendiğimizde daha birçok can kurtarılacak. Bu ortak çabanın bölgemizde barışı ve istikrarı destekleyeceğinden eminim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Twitter mesajının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'ın mesajını alıntılayarak, "Terörizmi yenelim." ifadelerini paylaştı.

Trump, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Trump, "Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. Bana (Suriye'nin kuzeydoğusunda) küçük çaplı keskin nişancı ve havan saldırısının hızlıca yok edildiğini söyledi. O, ateşkesin ya da duraklamanın işe yaramasını çok istiyor. Aynı şekilde Kürtler de bunu istiyor ve nihai çözümün gerçekleşmesini istiyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Böyle bir düşünce altyapısının yıllar önce oluşmamış olmasının "kötü" olduğunu belirten Trump, sürecin çok zayıf ve yapay tedbirlerle bugüne geldiğini kaydetti.