Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaz döneminin yaklaşmasına az bir zaman kala turizmde yeni hedefleri açıkladı. Bu sezon 70 milyon turist için gereken hamleleri yapmaya hazır olduklarını belirten Ersoy, ülkemizin her alanına daha fazla turist çekmek istediklerini söyledi.

Erzincan'da bir çalıştaya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm hedeflerinden bahsetti. Yeni hükümet sisteminde asıl amacın ülkemizin hedeflerini daha da büyütmek olduğunu yineleyen Ersoy, bu belirlenen hedeflere ulaşma konusunda sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Hedef 70 milyon Turist

Ersoy, "Göreve gelir gelmez ilk andan itibaren kendimize turist sayısı belirledik. Bu bağlamda 50 milyon turist hedefliyorduk. Ancak biz bu rakamı 70 milyon olarak değiştirdik. Hedefimiz 70 milyon turist ile beraber 70 milyon dolar hedefini tutturmaktır. Bu hedeflere ulaşabilme adına ülkemizin belli noktalarındaki turizmi de canlandırmamız gerekiyor." dedi.

Ülkemizdeki turizm noktalarını canlandırma adına yoğun uğraş verdiklerini söyleyen Ersoy, bunu başaracaklarını ifade etti.