Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'ya gece saatlerinde füze ve İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırısı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, Rus birliklerinin 20 adet "Şahed" tipi İHA kullandığı, yapılan muharebe çalışmaları sonucunda ise 14 İHA'nın imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece S-300 füzeleriyle Donetsk bölgesinin Pokrovsk, Novogrodivka ve Mirnograd şehirlerine yoğun saldırı düzenlediğini belirtti.

Klimenko, Pokrovsk'taki saldırıda bir apartmanın, 9 evin, bir polis karakolunun, araçların ve garajların zarar gördüğünü ifade etti. Saldırı sonucunda evlerinin bahçesine füze düşen bir ailenin, 6 aylık bebekleriyle enkaz altında kaldığını bildirdi. Bebeğin sağlık görevlileri tarafından kurtarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Rusya'nın Novogradivka'ya düzenlediği saldırıda da apartmana isabet eden füzenin bir çocuğu yaraladığını aktaran Klimenko, enkaz altında bir grup kişinin olabileceğini ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini paylaştı.

Klimenko, Rus birliklerinin Mirnograd'da polis karakoluna düzenlediği saldırıda 2 S-300 füzesi kullanıldığını ve olay yerinde arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.

Bakan Klimenko, bu üç şehre yapılan saldırılarda en az 10 kişinin yaralandığını, bunlardan 4'ünün çocuk olduğunu açıkladı.