Sıcak havaların ve nemin mantar ve bakteri üremesini hızlandırdığını paylaşan uzmanlar, en çok havuz ve deniz sonrasında ıslak mayo ve bikini ile kalmanın risk yarattığını kaydediyor.

Sık sık havuza ve denize girmenin özellikle vajinanın doğal dengesini bozduğunu paylaşan uzmanlar, vajinadaki doğal bakterilerin dengesinin korunmasının büyük önem taşıdığını, bu dengenin zararlı mikropların ve mantarların üremesini engelleyeceğini savunuyor.

Vajinanın dengesinin bozulmasıyla birlikte sık sık enfeksiyonların ortaya çıkacağını ifade eden uzmanlar, ıslak mayo ile oturmanın ve genital bölgeyi kuru tutmamanın buna sebebiyet verdiğini hatırlatıyor.

Peki ama özellikle kadınlar yaz enfeksiyonlarından nasıl korunacak?

Uzmanlar probiyotik besinleri tüketmenin yani kefir ve evde yapılan yoğurtları sofralardan eksik etmemenin şart olduğunu kaydederken, bu besinlerin bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilediğini ve enfeksiyonlarla mücadele ettiğini savunuyor.

Hijyenin aşırısının da vajinal enfeksiyonları tetiklediğini ifade eden uzmanlar, özellikle vajinanın sabunla yıkanmasının büyük bir tehdit olduğunu hatırlatıyor. Genital bölgenin sadece su ile temizlenmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özel temizlik ürünlerini haftada bir kez kullanabileceğinizi paylaşıyor.

Mikropların üremek için sıcak ve nemli ortamları sevdiklerini kaydeden uzmanlar, mümkün olduğunca deniz ve havuz sonrası ıslak mayo ve bikiniyle kalınmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Bütün bunların yanı sıra giyim tarzınızın da enfeksiyonlara davetiye çıkardığının üzerinde duran uzmanlar, sürekli dar pantolon giymenin enfeksiyon riskini tetiklediğini savunuyor.