Müslümanlıkta İbadetin Önemi, Ezan ve Namaz Müslümanlıkta İbadetin Önemi, Ezan ve Namaz

Vergi daireleri Maliye Bakanlığına bağlı olarak çalışan devlet daireleridir. Vergi borcu ödeme ve vergi borcu yapılandırma işlemlerinin yapıldığı bu kurumda çalışan kişiler memur statüsündedir ve farklı görevleri yaparlar.

Vergi dairesinde memur olarak çalışmak için kişiler belli kriterlere sahip olmalıdır. Vergi dairesi bir devlet dairesi olduğu için bu kurumda çalışacak kişilerin kriterlerini ve özelliklerini de devlet belirlemektedir.

Devlet kurumlarında çalışabilmek için öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına girilmelidir.


Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı

KPSS de denilebilen bu sınavda hem lise, hem ön lisans (2 yıllık üniversite) hem de lisans (4 yıllık üniversite) mezunu olanlar kendi türlerinde puan alabilirler. Alınan puanlar ile vergi dairesi memuru olmak için açılan kadrolar takip edilmeli ve başvuru yapılmalıdır.

Başvuru sırası ve başvuruda istenen taban kpss puanına dikkat edilmeli ve bu yönde olası tercihler yapılmalıdır. Her vergi dairesi her sene yeni personel almayabilir. Geçerli olan puan türünde alım yapan vergi daireleri iyi araştırılmalı ve buna göre doğru tercih yapılarak atama olmalıdır. Ataması yapılan herkes kendilerine verilen iş günü içerisinde yeni dairede görevine başlamak zorundadır.

Bu tarihten sonra da kişiler o vergi dairesinin memuru olarak çalışmaya başlar ve maaşları devlet tarafından aylık olarak ödenir.

Vergi Dairesinde Konumlar

Vergi dairelerinde birden fazla pozisyon vardır ve çalışılan vergi dairesinin kapasite ve büyüklüğüne göre çalışan personel sayısı da değişmektedir. Vergi dairelerinde herkes kamu personeli seçme sınavı sonrasında seçtiği kadro üzerinde çalışır ve kadrosu belirli aralıklar ile yükseltilebilir. Genelde kamu kurumlarında kurum içi yükselme ya da kurum içi yer değişiklikleri bazı sınavlar ile olur.

Devlet dairelerinde çalışmak için bu tür sınavlara hazırlanmak ve de başarılı olmak gerekir.