Franklin County Savcısının raporunda Dana'nın akciğerleri dolduğu için hemorajik pulmoner ödem yaşadığını söyledi. Dana'nın takviyeyi neden kullandığı tam olarak bilinmiyor, ama ölüm ilanında kendisinin bir vücut geliştiricisi olduğuna dikkat çekiliyor.

Altı eyalet zaten kratom'u yasaklamış ve Federal İlaç Uygulama İdaresi, 2014'ten 2016'ya kadar daha önce meydana gelen 15 ölümden dolayı geçen yıl bir yasak önerisinde bulundu.

"HERKES ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA ALABİLİYOR"

Kadın Avukatların Karşılaştığı Zorluklar Kadın Avukatların Karşılaştığı Zorluklar

Protein tozları ile ilgili olarak bir araştırma yaptığını dile getiren Spor Hekimi Dr. Hikmet Yücel, "Türkiye'de de aminoasitler ve protein tozları ile ilgili herhangi bir yasaklama yok. Herkes elini kolunu sallaya sallaya reçetesiz bu maddelere kolaylıkla ulaşabilir. Ve şu anda insanlar bunu bilinçsizce kullanıyorlar" dedi.

"SADECE SPOR YAPIN YETER"

Yücel, "Ben bir spor hekimi olarak ek katkı maddelerine, ek ilaçların bütününe karşıyım. Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli ve düzenli beslenme, bunun yanında da günlük sosyal faaliyetlerin yanında mutlaka en az bir saati, haftada en az 3 gün spora ayırırsa sağlıklı zinde iyi bir vücut yapısı kazanıp buna göre çok daha kaliteli bir yaşam süreceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.