Çalışma koşulları, şehirleşmenin artışı, kadının istihdam edilmesi gibi nedenlerle ülkemizde git gide daha fazla kişinin tek başına yaşamaya başladığını dile getiren uzmanlar, TÜİK verilerine göre 2011 – 2015 yılları arasında ortalama hane nüfusu yüzde 20 düşüş gösterdiğini ve 65 yaş üstü yalnız yaşayanların sayısı yüzde 45 arttığını belirtiyor.

Yakın geçmişte geniş aile yapısında yaşandığını ve her an bir aile üyesiyle bir arada olan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin, ne yazık günümüzde bütün gün evde tek başına kalmasını gerektiren bir yaşam biçiminin gerektiğini dile getiriyor. Bu durumun hasta ve yaşlı yakınlarını da tedirgin ettiğini ifade eden uzmanlar, kişinin güvenliğinden emin olmak adına artık elektronik güvenlik sistemlerinin sunduğu çözümlerden faydalanmak mümkün olduğunun altını çiziyor.

Pek çok kişinin aklına elektronik güvenlik sistemi denildiğinde yalnızca hırsızdan koruyan sistemlerin geldiğini belirten uzmanlar, günümüzde bu sistemlerin acil sağlık ve panik hallerinde de kullanılabildiğini ve gereken yardımın en hızlı şekilde yönlendirilmesini sağladığını kaydediyor.

Panik Butonu, özellikle ailesinde yaşlı, bedensel engelli ya da diyabet, epilepsi gibi kronik sağlık problemleri bulunanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Yalnızca yaşlı ve hasta yakınlarının onlardan uzaktayken daha huzurlu olmasını sağlamıyor, bizzat bu kişilerin de, ev içindeki gündelik yaşamlarında daha güvenli hissetmesine imkan tanıyor, bu yolla hayat kalitelerini yükseltiyor.