Hemen hemen hepimizin hiç beklenmedik bir anda kapımızı çalabilecek sağlık sorunları ve kazaların ilk yardım uygulamalarını bilmeyi gerektirdiğinin üzerinde duran uzmanlar, acil durumlarda sağlık ekipleri gelene dek yapılacak müdahalelerin hayat kurtarıcı özellik taşıdığını ifade ediyor. Bu nedenle mutlaka ilk yardım eğitimi alınması gerektiğini paylaşan uzmanlar, en fazla karşılaşılan bazı kaza ve sağlık sorunlarıyla ilgili önemli püf noktalarını bizlere anlattı.

Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

Sokakta aniden yanınızda biri bayıldığında ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız uzmanlar mutlaka hasta veya yaralıyı hemen sırt üstü yatırıp ayaklarını 30 santimetre yukarı kaldırmanız, solunum yolunun açıklığını kontrol etmeniz ve üzerinde kıyafetleri gevşetmeniz gerektiğini vurguluyor. Eğer hasta o anda kusuyorsa başını yan tutmanın ve hastanın bilinci kapalıysa hemen ambulans çağırmanın da çok önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu anlarda bayılan kişiye asla tokat atılmaması, sarsılmaması, su dökülmemesi ve alkol ile kolonya koklatılmaması gerektiğini de kaydeden uzmanlar, bayılmanın dışında en fazla karşılaşılan kaza durumunun yanıklar olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar yanık bölgesini tazyiksiz akan suyun altında tutarken hemen ambulans çağrılması gerektiğini, şişliğe karşın saat, yüzük, bilezik gibi takıların çıkartılmasını, şok tablosunu engelleyebilmek adına 1 litre suya 1 çay kaşığı tuz katıp içirilmesini veya maden suyu tercih edilmesini öneriyor. Bu noktada yanık yere diş macunu, yoğurt veya herhangi bir krem sürülmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Bunların enfeksiyona neden olacağını savunan uzmanlar, yanık bölgesine buz uygulamasının da hata olacağı üzerinde duruyor.