Geçtiğimiz yıl haberlere konu olan olayda, aracıyla yolda kalan Kate McClure isimli genç kadına evsiz olarak yaşayan Johnny Bobbitt cebindeki son 20 dolarla benzin alarak yardımcı olmuştu. Olay sosyal medyada geniş yankı bulunca genç kadın ve sevgilisi internet üzerinden Johnny Bobbitt için yardım kampanyası başlatmıştı.

Kate McClure'in çok etkilendiği olay diğer yardımseverleri de etkileyince ilk etapta 10 dolar olarak hedeflenen yardım kampanyasına destek devasa boyutlara ulaştı. İddialara göre yardım kampanyasında toplanan 400 bin dolara ulaşınca işin rengi değişti. Kate McClure ve erkek arkadaşının toplanan paralarla lüks tatillere çıktığı ve parayı kumar oynayarak kaybettiği öğrenildi.

Hedef 10 bin dolar toplamaktı

McClure'un hedefi, Bobbitt için 10 bin dolar toplamaktı. Ancak hikaye, Washington Post dahil ulusal gazetelerde haber olup tüm ülkeye yayılınca kampanyaya ilgi arttı.

Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif

McClure ve erkek arkadaşı Mark D'Amico, Good Morning America programına çıktı ve birkaç ay içinde 14 bin kişinin bağışlarıyla 400 bin dolara ulaşıldı.

Ama son 10 ay içinde, işin rengi değişti.

Şimdi çiftin Bobbitt için topladıkları paraları tatillerde harcadıkları, lüks bir araba aldıkları, kumar oynadıkları öne sürülüyor ve dava açılması ihtimalinden söz ediliyor.

Toplanan paralarla Bobbitt'e bir ev ve 1995 model bir pikap alınması planlanıyordu. Ancak çift evsiz adama bunun yerine bir karavan aldı. Ruhsatı kendi adlarına yapan çift aracı da D'Amico'nun ailesinin arazisine park etti.

Çiftin ayrıca Bobbitt'e bir televizyon, iki cep telefonu, elbise, yiyecek ve kısa bir süre sonra hurdaya çıkan ikinci el bir araba da aldıkları belirtildi.

Para kadının erkek arkadaşının hesabına yatırıldı
D'Amico, kalan 200 bin doları kendi adına bir mevduat hesabına yatırdığını, Bobbit'in iş bulması ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulması halinde bu parayı "seve seve iade edebileceğini' söyledi.

Ancak bir otelde resepsiyonist olan McClure ve marangoz sevgilisini araştıran Amerikan basını yardım parasının başka amaçlar için kullanıldığına dair bilgilere ulaştı.

Çiftin BMW marka bir araba satın aldığı, Florida, California ve Las Vegas'ta tatil yaptığı, Büyük Kanyon'da helikopter gezisine katıldığı ortaya çıktı.

D'Amico'nun bu hesaptan çektiği paranın 500 dolarıyla kumar oynadığına dair bir makbuz bulundu.

Mark D'Amico yardım parasından bir miktar parayı 'emekleri' için kullandıklarını söylerken, üç haftadır uyuşturucu kullanmadığını ve hala işsiz olduğunu belirten Bobbitt, çifti açgözlülükle suçladı. bbc türkçe