24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,6971 %0.23
50,1603 %0.05
5.898,03 % 0,70
Ara
Medya24 Yaşam Liselilerin kimya deneyi faciaya neden oluyordu

Liselilerin kimya deneyi faciaya neden oluyordu

Lise öğrencilerinin evde gerçekleştirdiği kimya deneyi faciaya neden oluyordu. Sultangazi'de 2 lise öğrencisi, kimyasal maddelerle evde yaptığı deney sonucu patlamaya neden oldu.

Okunma Süresi: 2 dk

Ev ödevi için buluşan iki lise öğrencisinin kimya deneyi patlamayla sonuçlandı. İstanbul Sultangazi'de lise öğrencileri Tarık G. ile Muhammed Ali Ç.'nin potasyum nitrat ile gerekleştirmek istedikleri kimya deneyi şiddetli patlamaya neden oldu. Evin mutfak bölümünde gerçekleşen patlama sonucu Tarık G. hafif yaralanırken, Muhammed Ali Ç.'nin yüzü, kolları ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar meydana geldi.

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde meydana gelen olay şu şekilde gerçekleşti. 20 Ekim günü saat 18.00 sıralarında Tarık G.'nin evinde bir araya gelen iki arkadaş önce test çözdü. İki arkadaş daha sonra kimya deneyi için mutfak bölümüne geçti. Burada patlayıcı nitelikte olan kimyasal maddelerle deney gerçekleştiren iki arkadaş patlamaya neden oldu. Olaya ilk şahit olan Tarık G.'nin annesi şoka girerken, çığlıkları duyan komşular ilk müdahaleyi yaptı.

adf07d7c66030b08b7326570a472f63e

DUMAN TÜM BİNAYI SARDI

Patlama sesi üzerine mutfağa koşan anne Derya G., gördüğü manzara karşında şok geçirip, çığlık atmaya başladı. Çığlıkları duyup eve gelen komşular, kendi imkanlarıyla Tarık G., ve Muhammed Ali Ç.'yi Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay esnasında çıkan duman tüm binayı sarınca, bina sakinleri dışarı çıkarak itfaiye ekiplerine haber verdi.

dba5428e5b8493ee36c703f269e13de2

İTFAİYE EKİPLERİ ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri laboratuvarda yapılması gereken deneyin evde yapılmaya çalışıldığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemediler. Anne Derya G., oğlu Tarık G., ve Muhammed Ali Ç.'nin ders çalıştıkları sırada bir patlama sesi duyduğunu ve patlama sonrası evi duman sardığını söyledi.

6cd42a93472410ae0dc8e8e4e19f5c33

Olaydan sonra Sultangazi Lütfiye Nuir Burat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tarık G.,tedavisinin ardından taburcu edildi. Yüzü, kolları ve vücudunun çeşitli yerlerinde 2. derece yanık oluşan Muhammed Ali Ç., ise yapılan ilk müdahalenin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Muhammed Ali Ç.'nin Yanık Ünitesinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *