Yeterince su içmezsek vücudumuzun bir çok organında zararlar oluşabilir. Hatta bu zararlar vücudumuzun tamamını etkileyen faktörlere dönüşebilir. Uzmanlar gün içerisinde yeterince su içilmesi konusunda yaptığı uyarılar ile bu konuya sürekli dikkat çekmeye çalışıyorlar.

İnsanların vücudunun yaklaşık %60 ile %80'i sudan oluşur. Gün içerisinde içmeniz gerekenden daha az su içmeniz halinde kanınızda %8'e kadar su eksilebilir. Tabi bu durum oldukça tehlikeli bir durumdur. Kanınızda suyun eksilmesiyle, damarlarınızda daralma ve kanınızda pıhtılaşma başlar. Damarlarda daralma ve kanın pıhtılaşmasının yanı sıra yüksek tansiyona neden olur. Gerçekleşen bu olumsuzluklar da kalp krizi ve inme riskini ciddi oranda arttırır.

Gün içerisinde yeterince su tüketmemek, hücreler arası boşluktan yüzde 26'ya kadar su eksilir. Bu durum asit seviyesinde artışa sebep olur. Aynı zamanda guta, böbrek taşlarına, kemiklerin kırılganlaşmasına ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına da neden olur. Bu da son derece tehlikeli bir durumdur.

Gün içerisinde yeterince su tüketmemek, Hücrelerinizden yüzde 66'ya kadar su eksilir. Hücrelerinizde su eksilmesi kolesterolünüz yükselmesine neden olur. Ayrıca metabolizmanın yavaşlamasına ve erken yaşlanmanıza sebep olur.

Gün içerisinde yeterince su içemezsek bu durum kilo almamıza da neden olur. Çünkü içtiğimiz su yağları yakmamıza yardımcı olur. Susuz kalan hücreler yağı etkili bir şekilde yakamaz. Bu durumda obezite kaçınılmaz olur.