Henüz 8 yaşındaki çocuk, 26 milyon dolarla bu yıl da video paylaşım sitesi Youtube'un en çok kazanını oldu.

Anne babasının 2015'te açtığı "Ryan'ın Dünyası" adlı kanal kısa geçmişine rağmen 23 milyon aboneye ve 35 milyar izlenme oranına ulaştı. 8 yaşındaki çocuk bu yıl 26 milyon dolar kazanarak Youtube'da yılın en çok kazananı oldu. Bu başarı, küçük çocuğun adını milyonerler listesine adını yazdırdı.

Gerçek adı Ryan Guan geçen yıl da 22 milyon dolar elde ederek video platformunun en çok kazanını olmuştu.

Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar Saat Endüstrisinde Öne Çıkan Ülkeler ve Markalar

İlk açıldığında "Ryan ToysReview" olarak adlandırılan kanalda, ilk okul öğrencisi olan Ryan kendine verilen hediyeleri paketlerinden çıkarıp tanıtımlarını yapıyordu. Truth in Advertising (Reklamların Arkasındaki Gerçekler) adlı bir kuruluşun şikayeti üzerine kanalın ismi "Ryan'ın Dünyası" olarak değiştirildi. Şikayet sebebi ise, kanalda hangi videonun sponsorlu (reklam) hangisinin ise gerçek tüketici yorumu olduğunun belirtilmemesiydi. Ryan'ın yaşının da büyümesiyle oyuncak tanıtımlarına eğitici videolar da eklendi.

Youtube platformunun en çok kazananlarında çocuklar zirvede. Listede ikinci sırada yer alan Dude Perfect grubunu, daha 5 yıl önce dünyaya gelen minik Rus Anastasia Radzinskaya takip ediyor. Tek kanalda 42 milyonla en çok izleyici rekorunu kıran Anastasia ise bir yılda 18 milyon dolar kazandı.

Çocuklara milyon dolarlar kazandıran videolardan dolayı Youtube'un çatı şirketi Google'a ceza da kesildi. Teknoloji devinin, bu videolar üzerinden çocuklarla ilgili izinsiz kişisel veri topladığı ortaya çıkmıştı. Google'a 170 milyon dolar ceza kesen ABD Federal Ticaret Komisyonu'na göre, şirket söz konusu verileri çocuklara yönelik reklam stratejisini geliştirmek için kullandı.
a