Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son aşırı yağışların ardından zarar gören çiftçilerin yanında olacaklarını söyledi. Yeni yapılacak olan ödemelerin 1 Temmuz tarihinden itibaren çiftçilere verilmeye başlanacağını belirten Pakdemirli, mağduriyetlerinde giderileceğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal üretimde çiftçiyi desteklemek adına aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere öncelik verileceğini ifade etti. TARSİM sigortası dışında kalan çiftçilere de destek sağlanacağını hatırlatan Pakdemirli, 1 Temmuz tarihinden bu zamana kadar zarar görenlerin bu kapsama gireceğini de yineledi.

Felaketlerle Sarsıldık

Pakdemirli, bu tür Meteorolojik olayları önceden görebilme adına yeni teknolojik sistemler üretme gayreti içerisinde olacaklarını söyleyerek, "Çok yakın bir süreç zarfında hortum ve fırtına felaketleri yaşadık. Bunlar önceden olmuyordu ama son zamanlarda sıkça rastlamaya başladık. Bu tür olaylar için yatırımlar yaparak bunların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Antalya'da yaşanacakları zaten önceden çiftçilerimize söylemiştik. Cumartesi için uyarılarımızı vermiştik. Bu tür felaketlerden daha az zararla çıkmak adına önlemlerimizi daha da arttıracağız." ifadelerine yer verdi.