HIV yani Bağışıklık Yetmezliği Virüsü'ne bağlı olarak gelişen AIDS'in 'Edinsel Bağışıklık Yetersizliği Sendromu' olarak isimlendirildiğini kaydeden uzmanlar, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatan bu hastalık tedavi edilmediğinde 10 - 12 yıl içerisinde bağışıklık sistemini çökerterek savunma işlevini yerine getirememesine neden olduğu üzerinde duruyor.

AIDS'in son safhasında HIV virüsünün, bulaşmış olduğu kişinin bağışıklık sistemini zayıflatmasıyla birlikte kişinin vücudu enfeksiyon ve hastalıklara açık, savunmasız hale getirdiğini belirten uzmanlar, tüm yaş gruplarında görülebilen hastalığın aşısı ve kesin tedavisi henüz bulunmamakla birlikte uygulanan ilaç tedavileri ile hastalık yavaşlatılabilmekte ve hastalığa bağlı ölümler azaldığını paylaşıyor.

Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

HIV(+) kişiye uygulanan ilaç tedavisi bulaşıcılığının engellendiğini ifade eden uzmanlar, bu hastalığın bulaşma yollarının kan ve kan ürünlerinin (kan nakli, damar içi madde kullanımı) yol açtığı durumlar, korunmasız cinsel ilişki ve HIV (+) anneden doğan bebekler olarak sıralıyor.

AIDS'in önlenebilir ve yayılmasının durdurulabilir bir hastalık olduğunun altını çizen uzmanlar, hastalık ile mücadelede en etkin yol korunma önlemlerinin uygulanması olduğunu paylaşıyor. Toplumun bilinç seviyesinin arttırılması ve eğitimli bireyler yetiştirilmesi ile görülme sıklığında azalmalar olacağının üzerinde duran uzmanlar, eğer gerekli önlemler alınmaz ise hastalığın ilerleyen yıllarda daha büyük bir problem olarak karşımıza çıkacağına işaret ediyor.