Okyanuslar, Yeraltı Dünyasının Ölçümü ve Keşfi Okyanuslar, Yeraltı Dünyasının Ölçümü ve Keşfi

Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı ikinci operasyon öncesinde Amerika'nın YPG'li teröristleri sürekli malzeme ve personel konusunda takviye ettiği, Kuzey Irak'daki Barzani güçlerinin elinde bulunan peşmerge birliklerinden bölgeye intikali arttırdığı iddia edildi.

BARZANİ ATEŞLE OYNUYOR

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Suriyeli peşmergelerin komutanlarından Bedel Bendi, güçlerinin kısa bir süre içerisinde Suriye'ye geçeceğini söyledi. Barzani peşmergelerinin Türkiyenin karşısında direnç gösterme olasılığının bölgede ciddi çatışmalar yaşanacağınıda akılara getiriyor. Barzani'nin bu kararı ile adeta ateşle oynadığına dikkat çeken uzmanlar, Amerika'nın bir taşla iki kuş avlamaya çalıştıklarını Türk ordusu ile Peşmerge kuvvetlerinide karşı karşıya getirmeyi planladığına dikkat çekiyorlar.

HEDEFLERİ ROJAVA BÖLGESİ

Bendi, Mesut Barzani liderliğindeki kürdistan Demokrat Partisi (KDP) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Peşmergeler bugün ya da yarın en kısa zamanda Rojova'ya (Suriye'nin Kuzeyine) dönecek" dedi.

EĞİTİM ALIP DÖNÜYORLAR

Söz konusu gücün IKBY'de eğitim aldığını ve Suriye'nin kuzeyini korumakla görevlendirildiklerini belirten Bendi, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin önce gün yaklaşık 100 Peşmergenin Suriye'nin kuzeyine geçtiğine dair açıklamasına değinmedi.

ÖZEL TEMSİLCİ AÇIKLADI

Jeffrey, önceki gün yaklaşık 100 peşmergenin Irak'dan Suriye'ye geçtiğini doğrulayarak, "Peşmergelerin, ABD ve SDG'nin bilgisi dahilinde sınırı geçtiğini" belirtmişti.