Teknolojinin gelişmesiyle birlikte elimizden düşmez hale gelen telefonlarının sağlığımızı olumsuz yönde etkilediğini belirten uzmanlar, beyine ve vücudumuza toksik yani zararlı etkileri bulunduğunun altını çiziyor.

Telefonlarımızı kapadığımızda gönlümüzün rahat ettiğini ancak bunun doğru bir kanı olmadığını belirten uzmanlar, telefonların kapalıyken bile elektromanyetik bir dalga yaydığını ve bu nedenle büyük tehdit oluşturduğunu hatırlatıyor. Bütün bu sebeplerle yalnızca çocuklarımız için değil kendimiz içinde telefonları iki saatten fazla kullanmamak gerektiğini belirten uzmanlar, telefonun yanında bile bulunmamaya özen göstermemiz gerektiğini paylaşıyor.

Dünya genelinde gerçekleştirilen araştırmalar cep telefonlarının etkisinden bir nebze kurtulmak isteyenlerin standby modundayken kafalarından ve vücutlarından uzak tutmaları gerektiğini gözler önüne serdi.

Yakın geçmişte Parkinson hastalığının 65 yaş üstü yaşlarda ortaya çıktığını hatırlatan uzmanlar, artık bu hastalığın yaşlı hastalığı olmaktan çıktığını dile getiriyor. 40 yaşından itibaren daha sık görülmeye başlanan Parkinson'un özellikle genç yaşlarda ortaya çıkmasının bilim insanlarını daha fazla araştırmaya sevk ettiğini de hatırlatmakta fayda var.

Saatlerce cebimizde taşıdığımız, yatarken baş ucumuzdan ayırmadığımız hatta alarm olarak kullandığımız cep telefonlarının çok sağlıksız olduğunu belirten uzmanlar, cep telefonlarının kapalı bile olsa elektromanyetik dalga yaydığını ve her 30 saniyede bir baz istasyonuna sinyal gönderdiğini bunun da uykuda daha fazla etkilediğini paylaşıyor. Söz konusu elektro manyetik dalgaların 'meningioma glioma' gibi beyin tümörleri, Alzheimer ve Parkinson oranı da artırdığını işaret eden uzmanlar, giderek daha az beyin fonksiyonuna ihtiyaç duymamızın Alzheimer ve Parkinson'u tetiklediğini savunuyor.