ESET ve Google'ın birlikte geliştirdiği Chrome Cleanup'ın zararlı yazılımları bulduğunda kullanıcıları uyardığını ve yazılımı kaldırma seçeneği sunduğunu işaret eden uzmanlar, internette dolaşmanın siber saldırılar nedeniyle tehlikeli bir hale dönüştüğü şu günlerde bu antivirüsün önemli bir adım olduğu üzerinde duruyor.

Arama motoru üzerinden gelebilecek kötü niyetli uzantılar ve istenmeyen ayar değişikliklerinin ESET'in geliştirdiği Chrome Cleanup ile sıkıntı yaratmayacağını paylaşan uzmanlar, Cleanup'ın kullanıcının bilgisayarında şüpheli yazılım tespit ettiğinde kullanıcıyı uyardığını ve kaldırmayı teklif ettiğini belirtiyor

Bilgisayarın tamamen arka planında çalışan Chrome Cleanup, kullanıcı tarafından görülmüyor ve rahatsızlıkta vermiyor. Sadece temizlik işlemi tamamlandığında durumdan kullanıcıyı haberdar eden bu yazılım için herhangi bir yazılım indirilmesi veya işlem yapılması gerekmiyor.

Windows kullanıcıları için sunulan Chrome sürümünde yer alan Chrome Cleanup, varsayılan olarak geliyor ve bu kanal üzerinden gelebilecek virüslere karşı temel düzlemde koruma sağlıyor.

Kullanıcıların internete girerken gönül rahatlığı hissetmeleri gerektiğini işaret eden uzmanlar, ESET'in yeni yazılımıyla çeşitli siber tehditleri azaltmanın mümkün olduğunu, Chrome Cleanup'ın kullanıcıların internetteki deneyimini olumsuz yönde etkileyebilecek istenmeyen yazılımları engelleyip temizlediğini kaydediyor.