Özellikle kanserle mücadele konusunda bilim her geçen gün yeni çalışmalara imza atarken, insanlığın geleceğini de kurtarabilmek adına yol kat ediyor.

Obezite ve kanser arasındaki bağın net bir şekilde anlaşılmasıyla birlikte kanser konusunda erken tanının daha ciddi ele alınması gerektiğini paylaşan uzmanlardan önemli bir atak geldi.

4 bilim insanı tarafından McMaster Üniversitesi'nde geliştirilen cilt kanserinde erken teşhis oranını yükselten düşük maliyetli cihaz Kanada'da Uluslararası Dyson Ödülü'ne layık görüldü.

Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları

McMaster Üniversitesi mezunu dört bilim insanı tarafından geliştirilen ve elle basit şekilde kullanılabilen cilt kanserini erken teşhis eden cihazın derinin sıcaklığını ölçerek bu işlemi yaptığı belirtiliyor. Habis melanom cilt kanserini çabuk ve doğru olarak teşhis edebilen aletin termal olarak duyarlı rezistanslara sahip olduğunu kaydeden uzmanlar, cihazın ayrıca derinin termal sıcaklık haritasını çıkardığını ve şüpheli bölgede kötü huylu kanser hücrelerinin olup olmadığını çabuk ve doğru şekilde tespit ettiği vurgulandı.

James Dyson, yaptığı açıklamada, cilt kanserini çok basit şekilde teşhis edebilen Uluslararası Dyson Ödülü'ne layık görülen cihazın, dünyada çok sayıda hayatın kurtarılmasına yardımcı olacağını kaydetti.