Danıştay'ın Andımız kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Daha önce "İstiklal Marşı'ndan başka ant tanımayız." diyen Erdoğan şimdi de, "Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Gündeminde Danıştay'ın Andımız kararı olan Erdoğan, söz konusu kararın 'Eski Türkiye'ye' ait olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN'DAN GENÇLERE MESAJ

Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, onlara rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz.

ÜNİVERSİTELERDE NİTELİK ARTMALI

Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında hamdolsun üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği arttırmamız lazım, buna gayret etmemiz lazım. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu ve nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini hazırlamaktır.

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz."

DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARI

Danıştay'ın andımız kararı sonrasında şahit olduğumuz manzaralar kararlılığımızı daha da artırmıştır. Bu metin milletin kültür anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir. Bizim andımız İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşımız'dan daha güçlü bir ant olabilir mi? Danıştay'ın kararını iyi niyetli görmüyorum. Ana muhalefet lideri çıkmış bir TV kanalında o İstiklal Marşı'nı bile bilmez diyor. Çok zavallı bunlar. Kendisi bir keresinde öyle bir yanlışa düştü ki rezil etti."