24 Saat Haber
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3578 %0,24
49,1309 %0,45
5.479,67 % -0,30
Ara
Medya24 Ekonomi Fitch, Türkiye Piyasasında Pozitif Gelişmeler

Fitch, Türkiye Piyasasında Pozitif Gelişmeler

Fitch Ratings, Türk borç sermaye piyasasının iyileşen durumu ve orta vadeli büyüme beklentileriyle Türkiye'ye ilişkin pozitif bir tablo çizdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Piyasasında Pozitif Gelişmeler!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk borç sermaye piyasalarının yatırımcı güvenindeki iyileşmeyle canlandığını açıkladı. İlerleyen dönemde piyasaların büyüyerek 450 milyar doları aşması bekleniyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin borç sermaye piyasalarında gözlenen gelişmelere dair olumlu bir tablo çizdi. Kuruluş, kamu finansmanı, fon çeşitlendirme hedefleri ve İslami finans geliştirme gündeminin, önümüzdeki iki yıl boyunca Türk borç sermaye piyasası ihracını etkilemeye devam edeceğini belirtti.

Orta Vadeli Beklentiler:
Fitch, Türkiye'nin borç sermaye piyasasının orta vadede büyümeye devam ederek 450 milyar doları aşmasının muhtemel olduğunu öngördü. Ayrıca, sukuk ihraçlarının toplam ihracatın yüzde 20'sini geçmesi bekleniyor.

Döviz Borç İhraçlarında Canlanma:
Son zamanlarda döviz cinsinden borç ihraçlarında gözlenen artışın, yatırımcı güveninin toparlanmasıyla birlikte kısa vadeli finansman risklerinin azaldığını gösterdiği ifade edildi. Fitch, Türkiye'nin dış finansmana erişim konusunda kamu ve özel sektör olarak dirençli olduğunu vurguladı.

Piyasa Büyüme Oranı:
Fitch'e göre, Türk borç sermaye piyasası yıllık yüzde 8 büyüme kaydediyor ve 2024'ün ilk çeyreği itibarıyla 422,6 milyar dolarlık ödenmemiş borç bulunuyor. Bu borcun büyük bir kısmının TL cinsinden olduğu ve Türkiye'nin dünya çapında önemli bir sukuk ihraççısı olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *