Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin meclis grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü YPG'nin işgali altındaki bulunan Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik operasyon sinyallerini daha güçlü veren Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna top atışı gerçekleştiğini" söyleyerek "Daha kapsamlı operasyonlar gelecek." dedi.

Erdoğan'ın gurp toplantısındaki konuşması Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki hafta açıkladığı 2023 vizyonuyla başladı. Eğitimde, "Çocuklarımızın gönül dünyasını doyurmadı unuttuk" özeleştirisinde bulunan Erdoğan, "Talim ve terbiye üzerine kurulu bir sistemi kurmakta kararlıyız." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"ÇOCUKLARIMIZIN GÖNÜL DÜNYASINI DOYURAMADIK"

Geçen hafta grup toplantımızın hemen ardından MEB'in 2023 vizyonu konferansına katıldık. Türkiye'de uzun yıllar eğitimin insanı geliştiren değil, formatlayan bir sistem olduğunu anlattık. Çocukların gönül dünyasını doyurmayı unuttuğumuzu söyledik. 2023 vizyonunun insandan başlıyor olduğunu belirttik. Talim ve terbiye üzerine kurulu bir sistemi kurmakta kararlıyız.

DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARI

Danıştay'ın konferansına katıldık. Andımız kararıyla yargıda ortaya çıkan sıkıntılı durumu muhattaplarına ilettik.

CEMAL KAŞIKÇI ZİRVESİ

Cumartesi günü İstanbul'da tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptık. Bu zirvede Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerle ağırlıklı olarak Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık. Onların şu ana kadar bilmedikleri bir çok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatı buldum.

RESEPSİYONUN İSTANBUL'A YAPILMASI BAHANE

Dün ise iki tarihi anı birlikte yaşadık. Bir kez daha milletimizin Cumhuriyeti Bayramı'nı tebrik ediyorum. Dün dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanımızı resmen hizmete açtık. Biz Cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz. Her uçuşta burası 29 Ekim 95. yıl dönümünde açılmıştı denilecek. Her yıl verdiğimiz Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu da yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii. Neymiş Cumhuriyet Bayramı'nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara'da kutlanırmış. Bu nasıl bir anlayıştır?

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI'NIN TAŞINMASI YILBAŞINDA

Havalimanı 42 ayda bitti. Bize yakışan bu. AK Parti iktidarına yakışan bu. Berlin Havalimanı hala bitmedi. Bundan 3-4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti, Berlin Havalimanı bitmedi diyorlar. Biz inandık, azmettik. Burada havalimanı olmaz diyenler olduğunu gördüler. Burası yumuşak zemindir, şudur, budur diyenler havalimanının nasıl olduğunu gördüler, görecekler. 2 pisti hayata geçirdik, diğerlerinin inşaatı devam ediyor. 150 milyon, ihtiyaca göre 200 milyona kadar kapasite olacak. Pist sayısı yakında 3'e, hepsi tamamlanınca 6 piste çıkacak. İstanbul Havalimanı vegiler hariç 32,4 milyar euroluk bir ekonomik büyüklük kazandırdı. İç ve dış hatta sembolik uçuşlar başlayacak. Atatürk Havalimanı'nın taşınması yılbaşına kadar sürecek. Birkaç ay içinde havalimanı tam kapasite ile çalışacak.

"CHP'NİN KİRLİ YÜZÜNÜ HERKESİN BİLMESİ LAZIM"

Zafer Bayramımızı Cumhuriyet Bayramımızı kendi tekellerine almak isteyen bir kesim var. Bu kesim ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine karşı çıkmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Bunlar Atatürk'ün resmini Türk Lirası'ndan çıkarmadılar mı? Yerine İnönü'yü koydular. Genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Pulda parada sınıflardaki Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz siz. CHP'nin o kirli gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım. Darbelerin arkasında baskıcı ve dikta heveslisi zihniyet vardır. CHP, bu zihniyetin siyasi temsilcisidir.

"BİZİM TEK ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI'DIR"

Andımız tartışması üzerinden ülkemize ve milletimize bağlılığımızı sorgulamaya kalkıyorlar. Bu salon Cumhuriyetçilerine bizim getirdiğimiz hizmet fazla geliyor. Güya, andımız meselesini köpürterek milletimizle aramıza nifak sokacaklarını sanıyorlar. 2015'ten bu yana neredeydiniz? Kendilerini trajikomik durumlara düşürüyorlar. Son günlerde kara önlük giyen, meydanlara dökülen koca koca adamlar gördüm. Bizi eleştireceğim diye saçmalıyorlar. Bizim tek andımız, İstiklal Marşı'mızdır. Bundan taviz yok.