Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Arjantin'e seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Buenos Aires'te birçok önemli temas gerçekleştirecek olan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya gelecek. Hayli kalabalık bir çanta ile Trump'ın karşısına çıkacak olan Erdoğan Menbiç, Suriye ve FETÖ ile mücadele konularını masaya yatıracak.

G20 Liderler Zirvesi için Buenos Aires'te bir araya gelecek olan liderler kritik görüşmeler gerçekleştirecek. Gecenin en kritik görüşmelerinden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşecek. Erdoğan, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki ABD destekli YPG varlığından duyduğu rahatsızlığı Trump'a bir kez daha iletecek. İki liderin ayrıda Suriye'deki iç savaşı ve FETÖ ile mücadele konularını da görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Mitinginde Konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin Mitinginde Konuştu

SON MGK'DA MEŞRU MÜDAFA VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Önceki gün gerçekleşen yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda terör örgütü YPG'nin Menbiç'teki varlığından duyulan rahatsızlık son derece net ifadelerle dile getirilmişti. MGK'da alınan karar doğrultusunda YPG'nin Türkiye için en büyük dış tehdit olduğu vurgulanmış ve meşru müdafa hakkının kullanılacağı belirtilmişti.

Erdoğan'ın bu akşam Trump ile gerçekleştireceği görüşmede Türkiye'nin bu eleştirileri yüz yüze dile getirmesi bekleniyor.

RUSYA UKRAYNA GERGİNLİĞİ: TÜRKİYE ARABULUCU ROLÜ ÜSTLENEBİLİR

Rusya-Ukrayna gerginliği ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün bizim Sayın Putin'le yaptığımız görüşmenin ana ekseninde, malum şu anda aralarında Ukrayna'yla devam eden süreç ve bu konuda neler yapılabilir, burada bir ara buluculuk rolü üstlenenebilir miyiz? Bu konuyu her iki tarafla görüştük' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'Gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Poroşenko'yla yaptığımız görüşmeler neticesinde, her ikisinin de bizden bazı talepleri oldu ve bu talepleri de bizler Sayın Putin'le Arjantin'de yapacağımız görüşmede kendilerine aktaracağız' şeklinde konuştu.