Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Yerel seçim öncesi parti kadrolarına verdiği net mesajlarını yineleyen Erdoğan, belediye başkan adaylarına gözdağı verdi. "Partimizin adını lekelemeye kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullanan Erdoğan, "AK Parti'nin kapısından haram ve yalan giremez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Sorunları Çözeceğiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sorunları Çözeceğiz"

Kaşıkçı olayıyla ilgili Suudi Arabistan yönetimine mesaj gönderen Cumhurbaşkanı, olayın aydınlatılması için Türkiye'ye gelen 18 kişilik 'infaz timinin' sorgulanması gerektiğini işaret etti. Tarafsız yargı çıkışında bulunan Erdoğan, "Siz konuşturmasını bilirsiniz. Bu dolarlar bunların içinde. Konuşturamıyorsanız bunları bize teslim edin, biz yargılayalım" dedi.

"EKONOMİ KOZUNU BOŞA ÇIKARDIK"

"Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

"Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede yaşananları gözden geçirdiğimizde başka ülkelerin 14 yılda yaşadıklarından fazlasına tekamül ettiğini görüyoruz. Milletimizin ortaya koyduğu irade kimsenin inkar edemeyeceği kadar açık ve net olduğu için sonuçkları kabullenmek zorunda kaldı. Biz kabinemizi kurduk. Hem içeride hem dışarıda siyasi ve ekonomik olarak çok önemli atılımların içine girdik.

"Ekonomide 2013 yılında Gezi olayları ile fitili ateşlenen, 15 Temmuz'da alevlenen sıkıntıların farkındaydık. Bunlar için çok önemli kararlar almış uygulamaya başlamıştık. Tam bu sırada kur saldırısı başladı. Ülkemiz içindeki kimi kesimler de bu ateşe odun taşıdılar. Bu saldırı dalgasını kontrol altına almayı başardık. Her şerde bir hayır vardır. Cari açığımızı düşürmeye ve tasarrufa yönelik adımlar atmış olduk.

Yapısal reformları hızlandırdık. Türkiye'ye diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

ANDIMIZ TARTIŞMALARINA TEPKİ

"Bizim tek andımız İstiklal Marşı'dır. Fuzuli tartışmalarla mileltimizi yormak yerine asıl işimize bakacağız, ülkemizi ileriye taşımaya bakacağız.

"Tek amacımız vardır, Suriye'de adil ve demokratik siyasi çözümün bulunmasıdır.

"Ana muhalefetin vicdanına sığabilir, o bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimizden meshulüz. Onalrın sırtında yumurta küfesi yok, boş küfeyle dolaşıyorlar. Ama bizim var. Suriye sorununu çözmede çalışamlarımıza hız vermek zorundayız.

"İdlib'de büyük bir felaketin önüne geçmeyi başardık. İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Şimdi sırada Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması vardır.'

"DİKKATİMİZİ FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEVİRECEĞİZ"

"Dikkatimizi Fırat'ın doğusuna çevireceğiz. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Kimsenin de sınırlarımızın dibince bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz. Şuanda terör koridorunu dağıtmış haldeyiz. Ama yeniden oluşumuna fırsat veremeyiz. Oralar bizim kırmzıı çizgimizdir.

"Bizim kimseyle kavga etmek hel hele fiili çatışmaya girmek gibi bir amacımız yokturç Bizim tek hedefimiz ülkemize karşı tehdidi ortadna kaldırmaktır. Deşifre olmuş bir oyunu sürdürmeye çalışanlar sadece kendilerini komik duruma düşürmeye yarar. ş ortakalrımıza diyoruz ki gelin bu yükten kurtulun.

"Türkiye gibi bir ülkeyi eli kanlı, mazisi karanlık örgütlere feda etmek akıl karı değildir. Kendi harekat planlarımıza göre çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakıdan sahadaki yansımaları görülmeye başlanacak. Ülkemize ve milletimize yöneltilen son silah da yok edilene kadar mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.

"(Kaşıkçı cinayeti) İki ekim tarihinde bizi İstanbul'da dehşete düşüren vahşi bir cinayet işlendi. Ölen de öldürülen de bizim vatandaşlarımız olmamakla birlikte vicdani ve isnanı zorunluluklaırmız bizi bu meseleyle yakından ilgilenmeye zorlandı.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk'tan çıktığI açıklamaları çok komikti. Kaşıkçı dışarıda bekleyen nişlanşlısını almayacak, böyler bir şey mümkün mü. Bu açıklamalar devlet adamlığıyla uyuşmaz. Bu arada emniyet ve istikbarat ve yargı birimlerimizin çalışmasıyle büyük ölçüde aydınalndık. Aynı zamanda bakıyorsunuz ki şu ifade kullanıldı. Öldürüldüğü ayen beyan ortada da bu ceset göstermeniz lazım. Buradan çıktı diyorsunuz. Çıktıysa biz de diyoruz ki ispat. Bu da yok. Kaldı ki 15+3 Erzurum'da 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Tabii burada şöyle bir soru ortaya çıkyıor. Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafıdan öldürüldüğünü biliyor. Bunun başka izahı yok. Çünkü fail bunların içinde. Bunların içinde değilse yerli işbirlikçi kim onu açıklayacaksınız.

"Aslında fail belli. Bu talimatı veren kim. 15+3. 15 kişinin Tğürkiye'ye gelme taliamtın ıveren kim. Cuma günü buraya gelip yerleşemnler Pazartesiyi salıya bağplayan kişiler kimin talimatıyla geldi? Yetkililerin bunu açıklaması lazım. ELimizde başka bilgi, belge yok değil, var. Gün ola harman ola. Aceleci olamnın anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak.

"O 18 kişiyi konuşturamıyorsanız bize teslim edin, biz yargılayalım"
Bütün mesele son açıklanan yerli işbirlikçi kim? Bunu srıadna biri açıklamıyor. Dışişleri Bakanı açıklıyor. Onu bildiğine göre onu da bielceksin. Sonra böyle bir açıklama yapmadım demiyor. E her eyre düştü bu. Cevabını öyle ya da böyle ağzından kaçırır. Her şeyden öte bu 15 kişiyi Türkiye'ye gönderen kim?. Şu anda bunlar tutuklu. Ama ben kendilerine söyledim. Dedim ki bir defa siz konuşturmasını bilirsiniz. Bu dolarlar bunların içinde. Konuşturamıyorsanız bunları bize teslim edin, biz yargılayalım.

"Suudi Arabistan Başsavcısı Türkiye'ye geliyor"
"Pazar günü (Suudi Arabistan) Başsavcıyı Türkiye'ye gönderiyorlar. İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar.

Yerel seçim hazırlıkları
"Yerel seçim hazırlıklarımız sürüyor. YSK'nın taktirini beklemeden bir takım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerimiz belli bir safhaya geldi. Aday belirleme sürecini hızlandırmamız, mileltimizin gönlüne girmek için yapacağımız çalışmalar için bize vakit kazandıracaktır.

MHP ile ittifak
"Mahalli seçimelrin kendine göre dinamikelri vardır. Mahalli seçimelrde aday tespytleri çok öenmli bunun yanında belediye Meclis üyeleri isim sim çok önemli. Aday eblirlemeden seçim kampanyasına kadar bu sinamikelri göz önünde tutmak lazım. MHP ile ülke meselelerinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi adayını çıkaracak.