Özellikle erkeklerin nemlendiriciye ihtiyacı olmadığı yönünde de böyle bir mitin söz konusu olduğunu belirten uzmanlar, bunun kesinlikle yanlış ve tehlikeli olduğunu hatırlatıyor.

Erkeklerin kadın nemlendiricilerinden farklı bir nemlendirici kullanmaları gerektiğini ifade eden uzmanlar, her cilt için farklı bir nemlendirici türü kullanılmasını tavsiye ediyor.

Güneşin ve kuru havanın hasarıyla mücadele etmek için nemlendiricinin şart olduğunu vurgulayan uzmanlar, söz konusu hasarlar, cildin kırışmasına, yaşlılık lekelerine ve hatta kansere yol açabileceğinin altını çiziyor.

Erkeklerin nemlendiriciye yönelirken, kendi cilt tiplerinin farklı olduğunu bilmeleri gerektiğini kaydeden uzmanlar, erkek cildinin, kadın cildinden %40 oranında daha kalın olduğunu hatırlatıyor.

Erkek cildinin, oluşmuş hasarların onarılabilmesi için daha derine nüfuz eden nemlendiricilere ihtiyaç duyduğu anlamına geldiğini kaydeden uzmanlar, başka önemli bir noktanın da, dışarıya çıkarken SPF içeren bir nemlendirici kullanmaktır; bu, ciltte hasar oluşmasına fırsat vermeden güneşin zararlı ışınlarını engellemeye ve kanseri önlemeye yardımcı olur.

Nemlendirici ile ilgili olan mite benzer bir başka mitinde sakalların saçlar kadar yıkanmasına gerek olmadığı yönündeki kanıyla ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, sakallarında saçlar kadar kirlendiğini hatırlatıyor.