Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte grip ve nezle virüsü her yerde kol geziyor. Çalıştığımız iş yerinde, toplu taşıma araçlarında ya da arkadaş ortamımızda etrafımızda öksüren, hapşıran bir çok kişiyi görüyoruz.

Grip ve nezle virüslerine karşı vücudumuzun direncini arttırmanın basit ama etkili yöntemlerini sizler için bu haberde derledik. Yiyeceğimiz bazı sebze ve meyveler ile grip ve nezle virüslerinden büyük ölçüde korunabiliriz.

Taze Ceviz: Hem omega 3, hem de E vitamini içeren taze ceviz, bağışıklık sistemini oldukça güçlendiriyor. Üstelik şuan mevsimsel olarak taze cevizin tam zamanı! Günde 3-4 tane taze ceviz yemeniz yararınıza olacaktır.

Ispanak: C ve E vitamini yönünden oldukça zengin olan ıspanak, lutein, zeaksantin, betakaroten ve glutatyon gibi bileşikleri içinde barındırıyor. Yani ıspanak adeta bir antioksidan deposu!

Bal kabağı:Yüksek miktarda beta karoteni içeren bal kabağı, güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Ayrıca beta karoteni bal kabağına turuncu rengi veren şeydir.

Brokoli: İçerisinde yüksek miktarda C vitamini, karotenoid, sulforalen, quarcetin ve indol-3 carbinolle bulunduran brokoli, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Nar: Hem meyve olarak yenilen, hem de salataların içerisine de katılabilen nar çok güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir.

Kereviz: İçerisinde yüksek miktarda lif barındıran kereviz, tok tutma özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendiren kereviz, yüksek tansiyonu da düşürmeye yardımcı olur.