24 Saat Haber
İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4434 %0
49,2879 %0.16
5.666,12 % -0,29
Ara
Medya24 Gündem Erdoğan ve Hamas Lideri Haniyye Gazze Ateşkesi için Görüştü

Erdoğan ve Hamas Lideri Haniyye Gazze Ateşkesi için Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniyye ile İstanbul'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'nin Gazze için yürüttüğü diplomasi trafiği son haftalarda hız kazanmış durumda. Bu diplomatik çabaların son adımı olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniyye ile İstanbul'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde öğleden sonra saat 14.30'da başladı ve basına kapalı olarak yapıldı. Bu buluşma, Gazze'deki durumu ve İsrail'in saldırılarının ardından bölgede olası bir ateşkesi sağlama çabalarını değerlendirmek için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Görüşmenin ana konusu, İsrail-Filistin çatışmasının geldiği nokta ve Gazze'de bir ateşkes sağlama yollarıydı. İsrail'in 7 Ekim'de başlayan saldırıları ve sonrasındaki gelişmeler, Gazze'de büyük bir insani krize neden olmuştu. Türkiye, bu saldırıların durdurulması ve bölgeye insani yardımların daha etkin bir şekilde ulaştırılması için diplomatik temaslarını yoğunlaştırmış durumda. Bu kapsamda Erdoğan ve Haniyye'nin yaptığı görüşmede, Gazze'ye insani yardımların artırılması ve bölgedeki sivillerin korunması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Türkiye, Filistin davasını uzun yıllardır desteklemektedir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin son grup toplantısında bu konuda güçlü mesajlar verdi. Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "insanlık dışı bir soykırım" olarak nitelendirerek, İsrail'in Batı'dan aldığı destekle insanlık tarihine utançla yazılacak bir katliam gerçekleştirdiğini belirtti. Erdoğan, bu görüşlerini açıklarken, Batı'nın ve İsrail yanlısı çevrelerin eleştirilerine karşı da sert yanıtlar verdi. "Hiç kimse ne şahsımın ne de bu kutlu kadronun Filistin meselesindeki tavrını sorgulayacak kapasitede ve kalibrede değildir" dedi.

Ayrıca Erdoğan, Türkiye'deki Kurtuluş Savaşı'nda Kuva-yi Milliye'nin rolünü vurgulayarak, Hamas'ın da Filistin'in bağımsızlık mücadelesinde benzer bir rol oynadığını söyledi. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim" diyerek Filistin davasına desteğini bir kez daha ifade etti.

Erdoğan'ın Filistin ve Gazze konusundaki tutumu, Türkiye'nin Orta Doğu'daki siyasi ve diplomatik duruşunun önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Erdoğan, Gazze'ye yönelik saldırılar ve Filistin halkının maruz kaldığı zorluklar karşısında uluslararası toplumun harekete geçmesini savunurken, Türkiye'nin bölgedeki diğer ülkelerle de diplomatik temaslarını sürdürmesi bekleniyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *