Yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız için SSK'dan emekli olma dönemi sona eriyor. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren 3600 günle SSK'dan olmak yerine 5400 günle Bağ-Kur'dan emekli olunabilecek.

Yurtdışında yaşayan ve çalışan gurbetçi vatandaşlarımız yeni emeklilik sistemine göre SSK haklarını kaybedecekler. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren gurbetçiler prim olarak yüzde 32 yerine yüzde 45 öderken, 3600 günle SSK'dan olmak yerine 5400 günle Bağ-Kur'dan emekli olabilecekler.

Eğer 1 Ağustos'tan önce borçlanırsanız hem daha erken emekli olacaksınız, hem de yarı yarıya daha az para ödemiş olacaksınız.

SON GÜN 31 TEMMUZ

TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'ye Yükseltti TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'ye Yükseltti

Türkiye'de yurt dışı borçlanmaya dair emeklilik sistemini değiştiren yasa tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edilip, Resmi Gazete tarafından yayımlanmıştı. 1 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek olan yasa ile son çıkan 7146 sayılı torba kanun ile artık sadece Bağ-Kur kapsamında emekli olunabilecek.

Bunun için bulunduğunuz ülkedeki konsolosluklardaki ateşeliklere belgelerin eksiksiz olarak getirilmesi ve müracaatların SGK müdürlüklerine yapılması gerekiyor.