İlişkilerde ilk izlenimin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar, hayatınızın aşkını kaçırmamak için gergin ve stresli olduğunu asla hissettirmemeniz gerektiğini savunuyor. İlk buluşmada eğer stresliyseniz ve stresle baş edemezseniz kendinizi doğru ifade edemeyebileceğinizi dile getiren uzmanlar, stresin sizi ya çok konuşkan ve yahut çok konuşkan bir insan haline bile dönüştürebileceği üzerinde duruyor.

Peki ilk buluşma stresiyle nasıl baş edilir? Hayatınızın aşkını stres yüzünden kaybetmekten nasıl kurtulabilirsiniz?

Uzmanlar ilk buluşmada her iki taraf içinde büyük bir anlamı olmayan halka açık bir mekan tercih edilmesinin doğru bir karar olacağını hatırlatırken, buluşma alanının iki tarafında yaşam alanlarına yakın olmasının önemli bir seçim etkeni olarak kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

İlk buluşmada iyi gözükmeye özen göstermeniz gerektiğini ifade eden uzmanlar, tercihlerinizde her zamanki tarzınızın dışına çıkmamanızı öneriyor.

Stresinizi yenebilmek için buluşma öncesinde mutlaka en yakın arkadaşlarınızla bir durum toplantısı da gerçekleştirebileceğinizi savunan uzmanlar, sizi iyi tanıyan ve cesaretlendiren bir sırdaşla konuşmanın hem özgüveninizi arttıracağını hem de stresinizi azaltacağını dile getiriyor.

İlk buluşma öncesinde, gidilecek yerin tam adresi, nasıl gidileceği gibi konularda küçük bir araştırma yapmanın son dakika kazalarının önüne geçeceğini hatırlatan uzmanlar, mutlaka hava durumuna da göz atmanızı tavsiye ediyor.