Lokal anestezi altında yapılan implant tedavisi sırasında hastanın ağrı veya acı hissetmediğini ayrıca bir dişin de ortalama 3-4 dakikada tamamlandığını belirtiyor.

Implant operasyonunun başarı oranının kişinin sağlık durumuna göre değiştiğini vurgulayan uzmanlar, tedavi yöntemi olarak kullanılan implantların başarısızlık nedenleri arasında yetersiz kemik seviyesi, çene arası dikey mesafede yetersizlik ve gelişimi devam eden çene ve yüz yapısı olarak tanımlanıyor.

İmplant fiyatlarının, marka, model, imal edildiği ülke ve tedavinin uygulandığı ülkeye göre farklılık gösterdiğini paylaşan uzmanlar, İsviçre'deki implant tedavisi ile Türkiye'deki implant tedavisinin aynı marka implant kullanılsa bile ülkemizdekinin 10 ile 20 kat aralığında daha pahalıya geleceğini savunuyor.

Hastaların implant tedavisiyle ilgili çekinceleri olduğu üzerinde duran uzmanlar, hastaların ağrı konusundaki endişelerini anladıklarını ancak bu operasyonun lokal anestezi altında uygulandığını ve hastaların işlem sırasında ağrı hissetmediğini kaydediyor.

Operasyon sonrasındaki dönemde de hastaların hafif ağrı çekebileceğini ancak mutlaka ağrı kesici ile antibiyotik kullandıklarını ve iyileşme sürecinin bu şekilde sorunsuz olarak atlatıldığını dile getiriyor.

Operasyon sonrasındaki 1-2 gün boyunca yeme içmede sıkıntı çekileceğini sonrasında her şeyin normale döneceğini vurgulayan uzmanlar, implantların korunabilmesi için düzenli diş fırçalama, sigaradan uzak durma ve belirli aralıklarla diş kontrolüne gitmenin şart olduğunu da paylaşıyor.