Genç Avukatların Yolculuğu, Kariyerin İlk Adımları Genç Avukatların Yolculuğu, Kariyerin İlk Adımları

Okulların açılmasına sayılı günler kala uzmanlar okul alışverişlerinde özellikle de kırtasiye ürünleri konusunda ebeveynleri dikkatli olmaya davet ediyor. Güvensiz ve standartların altındaki kırtasiye ürünlerinin piyasadan toplatıldığını dile getiren uzmanlar, piyasada halen var olan bazı ürünlerin alerjik ve toksik reaksiyon oluşturabileceğini hatırlatıyor.

İçlerinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle pek çok hastalığı tetikleyen çok renkli, kokulu kırtasiye ürünleri konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, solvent bazlı yapıştırıcılar, üzerinde 'TSE' ve 'CE' işareti bulunmayan ürünlerden uzak durulması gerektiğini kaydediyor.

Türkiye'de reyonlarda yer alan bazı kırtasiye ürünlerinin, toksik ve alerjik reaksiyona sebebiyet verdiğini hatırlatan uzmanlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bir tebliğ ile Türkiye'de ilk kez tekstil, kırtasiye, mobilya ve çocuk bakım ürünlerinde tehlikeli kimyasalların kullanımına kısıtlama getirildiğini vurguluyor.

Özellikle yüksek nikel içeren makas, kalemtraş, pergel, zımba gibi ürünlerden kaçınılması gerektiğini işaret eden uzmanlar, bunların ellerde egzama gelişimine sebebiyet verdiğini savunuyor. Pastel ve sulu boya, oyun hamuru ve silgilerde ise bulunan azo boyaların ellere teması ile alerjinin ortaya çıkacağını ve kanserojen etkiye sahip olduklarını da paylaşan uzmanlar, alüminyum, antimon, arsenik, bizmut ve civa gibi maddelerinde göz ardı edilmemesini tavsiye ediyor.

Bunların yanı sıra çantalarda, yapıştırıcılarda, boya ve cilalarda yer alan formaldehit maddesinin de kanserojen özellik göstermekte olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu maddeyle temas halinde egzama ve astımın tetiklendiğini savunuyor.