Egzersizi yaptıktan sonraki bir saat içerisinde enerji seviyenizin müthiş bir şekilde yükseleceğini hatırlatan uzmanlar, bu nedenle bu egzersizleri yatmadan önce yapmamanızı tavsiye ediyor.

Uzmanlar yoğun ısınma ve soğuma egzersizlerini kış aylarında daha çok kullanmanız gerektiğini hatırlatırken, ısınma periyodunun kas ve iskelet sistemini ısıtarak egzersize hazırladığını ve yaralanma riskini ortadan kaldırdığını vurguluyor.

Soğuk havalarda vücudun ısınma ve soğuması zaman alacağı için bu süreçlerin daha uzun tutulması gerektiğini ifade eden uzmanlar, hem egzersiz sırasında hem de öncesi ve sonrasında bol sıvı tüketimini öneriyor. Havaların soğumasıyla birlikte artık ne yazık ki daha az su içer hale geldiğimizi kaydeden uzmanlar, egzersiz sırasında 15-20 dakika arayla 250 ml su içmeyi ihmal etmemenizi tavsiye ediyor. Dışarıda yürüyüş ya da koşu planlıyorsanız termosunuza bitki çayı doldurup içinizi ısıtabilirsiniz.

Kış aylarında cildi saracak, sıcak tutacak kıyafetler, başlık, eldiven ve atkı kullanmanızın şart olduğunu açıklayan uzmanlar, mutlaka su geçirmeyen ayakkabı kullanmanız üzerinde duruyor.

Kış aylarında kalın ve tek kat bir kıyafet yerine, en içte vücudun nemini kontrol edecek en dışta rüzgar, yağmur ve kardan koruyacak birden fazla kıyafet ve çorap giymeyi tercih etmenizi öneriyor.