Lefkoşa'da İsrail, Mısır ve ABD'li temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen konferansta konuşan Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed'den haddini aşan açıklamalar geldi. Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaktan bahseden büyükelçi, savaş tehdidinde bulundu.

Rum kesiminin Kıbrıs adasında tek taraflı doğalgaz arama çalışmalarına tepki gösteren Türkiye'yi hedef alan İsrailli büyükelçi, Türkiye'nin bu tutumunun kendileri için tahrik sebebi olduğunu söyledi.

"ASKERİ GÜÇ KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif Hindistan'ın Gizemli Tapınağı, Arkeologları Şaşırtan Keşif

NTV'den Selim Sayarı'nın haberine göre, Lefkoşa'da yapılan 'Dış Rumlar Konferansı'na İsrail, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçileri katıldı. Toplantıda konuşan İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel, Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye'nin davranışlarını 'tahrik' olarak niteledi. Ravel, 'Türk tehditleri nedeniyle İsrail'in askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim" dedi.

Mısır Büyükelçisi Muhammed de gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti. ABD Büyükelçisi Cathleen Doherty ise Türkiye'nin Rumlara yönelik tavrının 'Kabul edilemez' olduğunu söyledi.