Nissan Yeni Elektrikli Aracını Tanıttı

Elektrikli araç üretiminde Tesla şirketi ile yarışan Nissan yeni elektrikli aracını kamuoyuna tanıttı. Akıllı telefon gibi çalışan ve adeta bir ''akıllı telefon'' olan Nissan elektrikli araç sisteminde korna olmayacak.

Çünkü kornaya ihtiyaç duymayacak kadar korunaklı ve huzurlu bir sürüş vaat ediyor. Yapılan karşılaştırmalar sonucunda menzil konusunda rakip firmaların ürettiği elektrikli arabalara oranla sınıfta kalan Nissan şimdilik 240 kilometre bulunan menzilini ileriki yıllarda arttırmayı hedefliyor.

En büyük rakibi Tesla'nın ürettiği son model elektrikli araçların 120 kilometre kadar gerisinde kalan Nissan getirdiği akıllı araba modeliyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Nissan Elektrikli Araçlarında Propilot Sistemi

Uçaklardaki otomatik pilot sistemini araçlara getiren yeni Nissan araçları tek bir dokunuş ile direksiyon hakimiyetini yine sürücüsüne veren tam otomatik bir araç üretti. Yeni test sürüşünde aracını tanıtan Nissan yetkilileri getirdiği Propilot sistemi ile gören gözleri büyüledi.

Propilot sisteminin iki yeni özelliği var.

Bunlardan ilki önünüzdeki araç ile aranızdaki mesafeyi ve hız limitini ölçüp ona göre bir yol manevrası çizen akıllı sistem. Buna göre aracınız siz arkanıza yaslanıp keyif sürerken kendi kendini sürebilecek. Geleceğin arabası olarak görülen Nissan elektrikli araçları şoförüne sonsuz bir güven ve konfor ikram ediyor.

Buna ek olarak trafik noktalarını baz alarak çalışan bu son model arabalar trafiğin hızına göre kendi hızını ayarlayabiliyor. Trafik durduğunda tam yerinde nizami bir şekilde durabiliyor.

Sanal Evcil Hayvan Eğiticileri, Dijital Uzman Rehberleri Sanal Evcil Hayvan Eğiticileri, Dijital Uzman Rehberleri

Yine aynı şekilde trafik akmaya başladığında eski hızına geri dönen araçlar akıllı sistemleri ile şimdiden şoförleri heyecanlandırmayı başardı. Buna ek olarak getirdiği ikinci yenilik Propilot park sistemi oldu.

Şoförlerin kabusu olan park etmeyi de sizin yerinize yapacak olan Nissan araçları bu özelliğiyle de şimdiden merak konusu olmayı başarıyor.