Özellikle 65 yaş ve üzeri kişilerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden uzmanlar, aslında insan organizmasının 120 yaşına dek yaşama potansiyeline sahip olduğunu hatırlatıyor.

İşte 120 yaşa ulaşabilmek için asla unutulmaması gereken bazı noktalar olduğunu belirten uzmanlar, yaşınıza uygun aktivitelere yönelmenin ve hareket etmenin şart olduğunu ifade ediyor.

Egzersizlerin ne olacağına yaşınıza ve kapasitenize göre karar vermeniz gerektiğini açıklayan uzmanlar, en basitinden her gün düzenli olarak yürüyüş yapmanızın bile önemli bir gelişme olduğunu paylaşıyor. Haftada en az üç gün yarım saatlik tempolu yürüyüşün büyük faydası olacağını kaydeden uzmanlar, kalp ve akciğer kapasitenize göre temponuzu ayarlamanızın da önemli olduğunun altını çiziyor.

Hareket kadar dengeli beslenmenin de büyük önem taşıdığını işaret eden uzmanlar, yeterli ve doğru beslenmenin fazla kilodan uzak durmanız ve obeziteden kurtulmanız için anahtar olduğunu savunuyor.

Gündelik hayat içerisinde ihmal edilen su içme alışkanlığının, sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz noktalarından biri olduğunu belirten uzmanlar, hem fizyolojik hem de ruhsal sağlığınız için bu noktayı kaçırmamanızı tavsiye ediyor.

Az su içen kişilerde böbreklerin tıkandığını ve bu nedenle mutlaka günde 8 su bardağı su tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, vücudun yaşlanmayla birlikte susuzluğu hissetmediğini ve bu nedenle de pek çok organın yapısının bozulduğunu paylaşıyor.

Yaşlanmayla birlikte iletişim bozukluklarının gün yüzüne çıktığını kaydeden uzmanlar, bunun depresyona neden olduğunu hem zihinsel hem ruhsal yönde kişiyi dinç tutmakta son derece önemli bir nokta olduğunu paylaşıyor.