Yapılan sahte oyun ve uygulamalar ile insanların hesaplarını çalan, bilgilerini kopyalayan ya da reklamlardan para kazanmak isteyen sahtekarlar boş durmuyor. Google Play Store'a yüklenen ve reklamlardan gelir elde etmek amacıyla yayınlanan sahte Whatsapp uygulamasını gerçek sanan 1 milyondan fazla kişi telefonlarına indirdi.

"Update WhatsApp Messenger" adlı sahte uygulama, birebir WhatsApp uygulamasının logosu ve diğer bilgileriyle oluşturulmuş.

Geliştirici, sahte uygulamayı daha gerçekçi göstermek adına Unicode alanında bir boşluktan yararlanmış ve WhatsApp Inc. adıyla uygulamayı yayınlamış. Tabi geliştirici bölümünde Whatsapp Inc. Yazması insanların güvenini kazanmasındaki en büyük etkenlerden biri…

Yayınlanan bu sahte uygulamanın amacı, reklam gelirlerinden para elde etmek… Ancak aynı uygulama, uygulamayı cep telefonuna indiren kişilerin kişisel bilgilerini elde etmek amacıyla da yayınlanmış olabilirdi. Böylece uygulamayı cep telefonuna indiren 1 milyondan fazla kişinin kişisel bilgileri kötü niyetli sahtekarların eline geçebilirdi.

Uzmanlar insanların bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Uygulamayı telefonlarına indirmeden önce insanların uygulamayı iyice araştırması gerektiğini belirten uzmanlar, kötü niyetli kişilerin oyununa gelinmemesi konusunda uyarı da bulunuyor.

Daha önce Facebook uygulamasının sahtesini yapıldığı ve bu sahte uygulamanın 10 milyondan fazla indirildiğini belirten uzmanlar, bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.

Sahte Whatsapp uygulaması, Google'ın politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle, Play Store'dan kaldırıldı.