Öncelikle tarihte savaşçıların ve kralların vazgeçilmez yiyeceği olarak bilinen çikolatanın sıcak sütle hazırlanmış bu formunun, vücudunuzda serotonin hormonunu harekete geçirdiğini hatırlatmakta fayda var.

Sıcak çikolata içip kilo almamak istiyorsanız uzmanlar dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunun altını çiziyor.

Süt, kakao, şeker ve bitter-sütlü çikolatanın karışımı olan sıcak çikolatanın, 1 su bardağı tüketildiğinde yaklaşık 300 kalori olduğunu belirten uzmanlar, sıcak çikolatanın tüketim miktarının saptanmasında içeriğindeki kakao ve şeker oranı önemli olduğunu hatırlatıyor.

Sıcak çikolatanın mutlaka yavaş yavaş içilmesi gerektiği üzerinde duran uzmanlar, hatta mümkünse televizyon ve bilgisayar gibi dış uyaranlar olmadan sıcak çikolatanın tüketilmesini öneriyor.

Sıcak çikolata içilirken sadece bu eyleme odaklanılmasının ve gerçekten tadına vararak içmenin hem doyumu hem de kontrollü tüketimi sağlayacağını dile getiren uzmanlar, duygusal açlık yaşayan kişilerde yalancı uyarana karşı yemek yeme davranışı özellikle kışın daha fazla görüldüğünü paylaşıyor.

Sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazı olan suyun, yeterli miktarda tüketiminin vücudu toksik maddelerden arındırma, besinlerin sindirilmesinde görev alma, zinde ve dinç kalma gibi vücuda çok sayıda faydası bulunduğunu açıklayan uzmanlar, sık sık sıcak çikolata tüketenlere su tüketimi konusunda dikkatli olmalarını öneriyor.