Özellikle vücudumuzu sıcak tutacak kıyafetler, eldiven, şapka, bere kullanımını konusunda tedbirli olmamızı öneren uzmanlar, bu kıyafetlerin vücut ısısını koruyarak soğuğa bağlı stres hormonlarının salgılanmasını azalttığını, tansiyon, kalp hızı ve damar direncinin artmasını önlediğini kaydediyor.

Özellikle kalp krizi konusunda risk grubunda olan kişilerin grip ve zatürre aşısı yaptırmaları gerektiğini dile getiren uzmanlar, kış aylarından önce mutlaka bu konuda doktorunuza danışmanızı öneriyor.

Gribe yakalandıysanız hastalık süresince mutlaka bol bol sıvı tüketmenizi tavsiye eden uzmanlar, ayrıca ısınma amaçlı kullanılan kötü yakıtlar nedeniyle hava kirliliğinin daha yoğun olduğu günlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamanızı, ev içinde yürümenizi veya hafif egzersizlere yönelmenizi savunuyor.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilmek adına mutlaka kış mevsimine uygun sebze ve meyveleri taze bir şekilde tüketmeniz de gerektiğinin altını çizen uzmanlar, haftada iki gün balık yemenizi ve gerekiyorsa da D vitamini desteği almanızı öneriyor.

Karda soğuk havada ani ağır eforlar kalp hastalığı olanlarda ve yatkınlığı olanlarda kalp krizlerini başlatabilir. Özellikle fiziksel aktivitesi az olanlar ile düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmayanlar daha fazla risk taşımaktadır. Bu yüzden düzenli yürüyüş ve egzersiz yapmıyorsanız, karda uzun yürüyüş yapmayın, ağır eforlardan kaçının. Düzenli egzersiz yapanlar kar da çok rüzgarlı değilse, uygun koruyucu kıyafetlerle yürüyüşlerini yapabilir.